Sicilien er noget af det bedste, Italien kan byde på

Mange danskere holder utroligt meget af Italien og tager gerne derned på ferie.

Det er også helt forståeligt med det solrige, varme klima, de frodige omgivelser og ikke mindst den italienske kultur.

Ikke alene er stemningen afslappet med venlige og imødekommende lokale, men den er også krydret med lokal vin, hjemmelavet pasta og is. Derfor er Italien en perfekt feriedestination, både for alene rejsende, par og familier.

Sicilien er et perfekt eksempel på alt det, som vi elsker ved Italien. Sicilien er den ø, der ligger som fodbolden for enden af ”støvlen”.

Derfor er øen kendetegnet ved et utroligt varmt og tørt klima, som giver de perfekte betingelser for en solrig sommerferie.

Derudover er Sicilien kendt for at være et af de steder i verden, hvor man gror flest citroner og appelsiner.

Øen har dog langt mere at byde på i form af gamle, smukke byer, hyggelige gader og ikke mindst skøn natur. Hvis man gerne vil udforske noget af det bedste, Syditalien har, er Sicilien en oplagt destination.

 

Kombiner afslapning og oplevelser

Når man tager på sommerferie, er det ofte for at komme helt ned i gear. At ligge i en solstol på stranden hele dagen er den perfekte opskrift på ren afslapning.

Og det er der rig mulighed for på Sicilien med brede, flade sandstrande og en utrolig mængde soltimer.

Men øen giver samtidig også mulighed for store oplevelser inden for både natur og kultur, når man bliver træt af at ligge på stranden.

Sicilien er en vulkanø og er kendt som hjemsted for den aktive vulkan, Etna. Man kan besøge vulkanen og komme op at gå på toppen, hvor man kan se de svovldampene og mærke varmen fra lavaen dybt under jorden.

Etna er en meget aktiv vulkan, og der går ikke mange år mellem udbruddene – derfor kan man være heldig at være vidne til et mindre udbrud.

 

Oplev de smukke byer

Den syditalienske arkitektur er noget for sig selv. Sicilien er kendt for sine mange borge og kirker, hvor man kan blive sendt tilbage i tiden og opleve et lille stykke historie på egen hånd.

Generelt er byerne utroligt hyggelige med deres sydlandske stemning og små, hyggelige gader. Et godt sted at starte er hovedstaden Palermo, hvor man finder alt, hvad man ville forvente af en italiensk storby.