Oplev det smukke Marokko med et besøg i Marrakech

Marokko er lidt af en perle midt i den nordafrikanske ørken. Landet er nemlig kendt for sine flotte farver, betagende arkitektur og unikke kultur.

Derfor er det ikke underligt, at mange turister valfarter til landet for at opleve lidt af den mellemøstlige mystik. Det er nemlig et land, der i høj grad er domineret af gamle traditioner, og et besøg i en by som Marrakech kan derfor føles som en rejse tilbage i tiden.

Marrakech er nemlig en utroligt hyggelig by nogenlunde midt i Marokko, hvor utroligt mange oplevelser venter for dem, der er nysgerrige på den marokkanske kultur og stemning.

Uanset om man ønsker at udleve drømmen fra Sex and the City 2, eller man ønsker at lære mere om dette fremmede folkefærd, vil et besøg i Marrakech være et, man sent glemmer.

 

Det finder du i Marrakech

Marrakech er den fjerdestørste by i Marokko og et yndet mål for turister. Det skyldes flere forskellige ting, men først og fremmest den gamle bydel.

Medinaen blev i 1985 opført på UNESCOs verdensarvsliste som noget, der er værd at bevare. Når man går rundt i de marrokanske gader, vil det da også føles som en rejse tilbage i tiden.

Her finder man hyggelige gæstehuse, der er bygget ovenpå svalende vandbassiner for at holde temperaturen i boligen nede. Overalt, hvor man kigger, vil man se betagende bygningsværk, strålende farver og fine mosaikker.

Hvis man holder af smukke omgivelser eller ”Instagram-værdige”steder, er Marrakech en sikker vinder.

I byen er der da også masser at opleve. Man kan tage ud i den omkringliggende ørken og opleve de store sandvidder eller se klatrende geder.

Man kan også besøge et af de travle markeder – eller basarer – og måske falde for et lokalt tæppe, en vandpibe eller noget helt tredje. Det er garanteret, at man vil blive forført af den unikke stemning i en by som Marrakech.

 

Gode råd til den rejsende

Man skal dog ikke undervurdere, at Marokko er et anderledes land end Danmark. Man bør derfor tage sine forholdsregler, når man rejser til Marrakech.

Først og fremmest er det vigtigt, at man klæder sig fornuftigt på og ikke viser for meget hud, særligt ikke omkring moskeer.

Det er også en god idé at bo i den vestlige ende af byen (den gamle bydel), da det generelt er det sikreste område for turister. Samtidig kan det godt betale sig at kunne lidt fransk, da det gør det nemmere at kommunikere med lokalbefolkningen.