Det skal du opleve i lysets by, Paris

Af europæiske storbyer er Paris en af de mest fremtrædende. Gennem historien har det altid været en utroligt ikonisk by, der er hjemsted for både store historiske begivenheder såvel som storslået arkitektur og små, hyggelige gader.

Den franske hovedstad er da også et populært turistmål for alt fra familier og forelskede par til singler og solorejsende. Det er nemlig en utroligt alsidig by, som har masser at byde på, og som formår at vinde de flestes hjerter.

Hvis du drømmer om at tage til Paris, eller måske allerede har bestilt en billet, er du kommet til det rette sted. Vi har nemlig samlet alle de ting og oplevelser, du ikke må gå glip af, når du besøger lysets by.

 

De klassiske seværdigheder

Paris er på mange måder en unik og ikonisk by – ikke mindst når det gælder arkitektur. Mange af de parisiske bygninger er kendt over hele verden.

Den mest kendte er formentlig Eiffeltårnet, som man næsten ikke kan undgå at se, når man er i Paris. Nogle vælger at tage en tur op i tårnet, men det kan grundet lange køer være lidt af et projekt.

Derfor kan det også være udmærket blot at besøge attraktionen, se den tæt på og vandre rundt i den tilhørende have. Af de klassiske seværdigheder, man bare skal se, er det også værd at nævne Triumfbuen og selvfølgelig det, der er tilbage af Notre Dame.

 

Prøv de franske specialiteter

Franskmændene har også et udsøgt køkken, som selvfølgelig skal opleves, når man opholder sig i Paris. Foruden de utroligt lækre vine er der mange klassiske retter, som hører til det franske køkken.

Eksempelvis kan man prøve de lækre brød med ost – nemlig Croque Monsieur eller Madam. Er man mere modig, kan man kaste sig ud i frølår eller snegle.

Og man kan slutte det hele af med en klassisk creme brulêe på en af de hyggelige restauranter i Paris’ gader.

 

Paris er kendt for sin shopping

Paris er desuden kendt som lidt af en hovedstad inden for modens verden. En del af de helt store og dyre mærker som Dior, Chanel og Louis Vuitton har da også fransk oprindelse.

Selvom man ikke har den helt store pengepung med, bør man gøre sig selv den tjeneste at opleve Champs Elysees og andre kendte shopping gader.

Der findes også mange centre med masser af butikker, hvor priserne er mere overkommelige, og hvor man kan gøre sig mange gode køb.