Nusa Penida er den smukkeste natur på Bali

Bali er lidt af en favorit blandt danskerne. Det skyldes mange ting – de spændende aktiviteter, den friske, sunde og farverige mad og ikke mindst den storslåede natur.

Det meste af Bali er dækket af jungle, ligesom øen også har en stadig aktiv vulkan, der rager mere end 2000 m op i luften.

Derudover er Bali og i særdeleshed kendetegnet ved et væld af smukke vandfald og parker, som man kan besøge som turist.

Men hvis man rejser til Indonesien efter utrolige og unikke naturoplevelser, kan man ikke tage derfra uden at besøge Nusa Penida.

Den lille ø, der ligger lidt uden for hovedøen Bali, er nemlig kendt for sine utrolige strande og klippeformationer, som er oplagte til vandreture og eventyr på scootere.

 

Nusa-øerne – det glemte Bali

De fleste kender til hovedøen Bali og de mange forskellige steder og byer, som den kan byde på. Men det er ikke mange, der kender til Nusa-øerne, som ligger lidt sydøst fra hovedøen.

Der er i alt tre, hvoraf Nusa Penida er den største. Hvis man holder til på Bali, kan man tage en dagstur ud til øen og vandre af en kendt rute, som afsluttes på en kridhvid strand med det smukkeste, blå vand.

Hvis man har længere tid, kan det dog også godt betale sig at bo et par dage på øen, da der er mere end blot den mest kendte strand at opleve.

Samtidig giver det en unik mulighed for at se og mærke øens natur og kultur uden en masse stress fra de andre turister og besøgende.

Nusa Penida er på mange måder det glemte Bali, hvilket hurtigt bliver tydeligt. Det er langt fra så kommercielt – eller dyrt – som resten af øen.

Hvis man kan leve uden de mange klubber og fancy restauranter, og i stedet ønsker at komme helt i kontakt med naturen og den hinduistiske kultur, så er Nusa-øerne bestemt et besøg værd.

 

Den perfekte destination til vandreture

Vandreture i den indonesiske varme lyder måske ikke tiltalende – men det er en oplevelse, man ikke må snyde sig selv for.

Nusa Penida er især kendt for sine klipper og strand, i særdeleshed Kelingking beach. Her er der rig mulighed for at tage smukke billeder og observere dyre- og plantelivet i den vilde natur.

Det er bedst, hvis man tager af sted om morgenen eller om aftenen, da man så kan undgå middagsheden. På med vandreskoene og rygsækken, for Nusa Penida skuffer aldrig den naturinteresserede.