Karimunjawa – et uspoleret indonesisk paradis

Indonesien er en populær destination, når det bliver ferietid. Det skyldes, at det store ørige har meget at byde på.

Foruden kulturelle oplevelser og unik historie har Indonesien et rigt og unikt dyreliv, både over og under havoverfladen.

De fleste har hørt om de populære yoga-ophold på jungleøen Bali eller set billeder af de kridhvide sandstrande på Gili-øerne. Men ikke mange kender til den indonesiske øgruppe Karimunjawa.

Hvis man ønsker sig en autentisk oplevelse af det paradisiske Indonesien langt fra andre vestlige turister, så bør turen gå til Karimunjawa. For selvom øgruppen med vestlige øjne stadig er forholdsvis ukendt, har den meget at byde på for feriegæster af enhver art.

 

Autentiske oplevelser og billedskønne strande

Karimunjawa har meget og andet at byde på, sammenlignet med fx Bali og Gili. Hvis man er til de turistede steder med mange vestlige restauranter, store hoteller og badestrande plastret til med liggestole, er de kendte feriedestinationer oplagte.

Men hvis man vil have en mere autentisk og lokal oplevelse, er Karimunjawa oplagt. De fleste vestlige turister har endnu ikke fundet vejen til dette lille ø-paradis, der består af 27 øer, hvoraf nogle er ubeboede.

I stedet er det primært indoneserne selv, der holder ferie på øerne. Navnet på øgruppen ”Karimunjawa” betyder ”et stenkast fra Java”, hvilket refererer til øernes beliggenhed lidt uden for hovedøen, Java.

Hvis man vil besøge øgruppen, kan man tage en færge fra Java. Turen tager ca. 1,5 time.

 

Snorkling og dykning på Karimunjawa

Karimunjawa indbyder til rendyrket afslapning. De smukke, urørte strande på øerne ligner noget, der er taget ud af et magasin.

Men selvom det er svært at tro, befinder den smukkeste natur og det mest farverige dyreliv sig under overfladen. Karimunjawa er et oplagt sted til dykning og snorkling.

Det anslås, at Indonesien har ca. halvdelen af samtlige fiskearter i verden repræsenteret. På Karimunjawa kan man se et væld af farverige fisk i store stimer, sunde koralrev, havskildpadder og småhajer.

Mange af de lokale på øen tilbyder at sejle feriegæster ud til andre øer med smalle træbåde. Ofte er det dog nok bare at gå i fra stranden, hvis man vil udforske den livlige verden under overfladen.

Hvad enten man er til ren afslapning på en af de flotte og ofte øde strande, eller man vil udforske med snorkel eller dykkermaske på, er Karimunjawa en destination, der er værd at besøge.

Det er et af de få steder, hvor man endnu kan opleve det autentiske Indonesien.