Oplev Brasilien – det ægte Sydamerika

Drømmer man om at komme til Sydamerika og opleve det storslåede kontinent, er Brasilien et godt sted at starte. Det er med sine 208 millioner indbyggere nemlig det absolut største land i både latin- og Sydamerika.

Den officielle hovedstad hedder Brasilia, men de største og mest kendte byer er uden tvivl São Paulo og Rio de Janeiro. Landet kom især på verdenskortet, da det var vært for VM i fodbold i 2014 og OL i 2016.

Især i disse år er der derfor mange turister, der valfarter til Brasilien.

Landet er et godt billede på, hvad Sydamerika er. En unik kultur, en venlig lokalbefolkning og storslået natur. Men det er også et land fyldt med store kontraster.

I Brasilien vil man ikke kun slappe af og nyde det solrige klima, men også lære utroligt meget og komme hjem med mange oplevelser i bagagen. Samtidig er landet så stort og alsidigt, at der er rigeligt at komme efter, uanset hvad man ønsker at opleve.

 

Besøg de farverige byer

Som sagt er Brasiliens mest kendte byer São Paulo og Rio de Janeiro. De er kendt for at være utroligt farverige og har en helt særlig stemning, som bare må opleves.

Men der er også en del spændende begivenheder og seværdigheder, som er noget helt for sig selv, og som virkelig kendetegner Brasilien.

Et godt eksempel er den store Kristus-statue, der står og kigger ud over Rio de Janeiro. Hvis man virkelig vil have et godt indtryk af byerne, kan man med fordel besøge dem omkring karnevalstiden.

Karnevallet er nemlig utroligt betydningsfuldt og gennemført i Rio med masser af musik, kostumer og godt humør.

Blandt andet kan man komme til at opleve en sambakonkurrence mellem forskellige skoler, der er inddelt i divisioner og turneringer ligesom fodbold. Hvis man alligevel er i Brasilien på det tidspunkt af året, skal man unde sig selv den oplevelse.

 

Natur ud over det sædvanlige

I Brasilien finder man også noget af det bedste, moder natur kan byde på. Det største og vigtigste er naturligvis Amazonasskoven, som er værd at besøge, mens muligheden er der.

Her kan man fx sejle en tur ned af floden eller være heldig at opleve noget af skovens unikke dyreliv. De bjergtagende Igazú-vandfald er bestemt også et besøg værd.

Sidst men ikke mindst bør man opleve Pantanal, hvis man er dyreinteresseret. Det er nemlig et vådområde på størrelse med hele England, hvor man finder utroligt mange eksotiske og sjælden dyre- og fuglearter.