Oplev kultur og natur i det smukke og billige Portugal

Mange danskere tager hvert år sydpå for at holde ferie og nyde det varmere klima. Hvad enten man tager bilen eller sætter sig på et fly, ender størstedelen i Frankrig, Italien og Spanien.

Det er nemlig utroligt populære feriedestinationer, hvor man næsten ikke kan holde ferie uden at støde på andre danskere.

Derfor er det også lidt sjovt – og underligt – at Portugal ikke på samme måde er en populær destination. Portugal er nemlig et land, der både kulturelt og naturmæssigt har utroligt meget at byde på.

Her får man unikke oplevelser, som man ikke kan få andre steder. Hvis man holder af at tage på ferie i Sydeuropa, kan man roligt besøge Portugal og lade sig overraske positivt.

 

Portugal kan mere, end man tror

Portugal er mere end bare Spaniens nabo. Det er nemlig et spændende land med en lang og rig historie, som man kan bruge mange dage på at udforske.

Portugal er blandt andet kendt for sine hyggelige byer som fx Lissabon, sine utrolige bjergområder samt lækre delikatesser inden for fisk og skaldyr samt vin og ost. Med andre ord kan Portugal byde på netop det, som mange tager til Sydeuropa efter.

Samtidig vil man i Portugal opleve, at prisniveauet er en del lavere end i andre sydeuropæiske lande.

Efterhånden som Sydeuropa er kommet sig over finanskrisen, er både Frankrig, Spanien og Italien blevet dyrere at leve og opholde sig i. Ingen ved helt hvorfor, men Portugal holder sig stadig på et prisniveau, hvor de fleste kan være med – og hvor man får mere ferie for sine penge.

Hvis man vil opleve Sydeuropa på et budget, kan man altså roligt besøge Spaniens nabo.

 

Masser af sol og smuk natur

Hvis man er naturinteresseret, er Portugal et besøg værd. Ikke alene er man sikret mange soltimer og høje temperaturer, men også storslået natur.

Portugal er nemlig kendt for sin spændende klippekyst, der vender ud mod Atlanterhavet. Af samme grund er det også en yndet destination for dem, der er vilde med at surfe på høje og vilde bølger.

Hvordan naturen er, afhænger af, hvor man tager hen i landet. Nordpå finder man de bjergrige områder, hvor man blandt andet kan se nærmere på de mange vinmarker og smage på varerne.

Er man mere til en smuk strand, er den sydligere placeret Algarve-kyst et godt valg. Dog skal man være opmærksom på, at i hele Portugal er havvandet koldere, end man kender det fra Sydeuropa, da man som bekendt bader i Atlanterhavet og ikke Middelhavet.