I Kyoto kommer man helt tæt på den japanske kultur

Japan er et utroligt land med en lang og begivenhedsrig historie. Det har været med til at forme den unikke japanske kultur, som på mange måder adskiller sig fra andre landes.

Gode eksempler på unik japansk kultur er geishaer, sushi, kimonoer og ikke mindst de klassiske pagodetage. Det er en kultur og stemning, der betager utroligt mange mennesker over hele verden.

Er du en af dem, kan du med fordel besøge Kyoto i Japan og komme helt tæt på livet i Japan.

Kyoto omtales ofte som Japans kulturelle skattekammer. Andre byer, som fx hovedstaden Tokyo, er i høj grad påvirket af vestlig kultur og tradition.

I Kyoto vil man i stedet føle, at man træder tilbage i tiden. Da den i sin tid var kejserhovedstad, har den utroligt meget historie og storslået arkitektur.

Japanerne går meget op i at bevare byen, som den er, og derfor kan man i Kyoto købe silkestoffer og vifter, der fremstilles efter gamle traditioner.

 

Smag på Japans historie

Kyoto er en oplevelse af Japan, som det var. I byen er der mulighed for at deltage i en gammeldags te-ceremoni eller se unge ”maiko”optræde – unge piger, der er i lære som geisha.

Men især inden for det gastronomiske felt venter der mange oplevelser i Kyoto. Japanerne er nemlig kendt for deres unikke køkken, som rummer meget mere end bare sushi.

Man kan som udgangspunkt dele det japanske køkken i Kyoto op i tre ”former”– nemlig kaiseki tyori, sjoin ryori og banzai.

De to førstnævnte består af mange små retter fremstillet af de fineste råvarer, som har til formål både at behage ganen og øjet.

Forskellen på de to er blot, at sidstnævnte er vegetarisk, da den tjener som kost for munkene i de mange templer.

Banzai er billigere og mere mad, sådan som japanske mødre laver den.

Uanset hvad man vælger og prøver, er man sikret en unik oplevelse og utroligt mange forskellige smagsnuancer, som vi ikke nødvendigvis kender hehjemme.

 

Er du fascineret af det gamle Japan?

Den gamle japanske kultur er noget helt for sig selv. Desværre oplever vi, at mange traditioner og gamle kulturer går tabt, fordi vores verden bliver moderniseret og globaliseret.

Hvis man vil træde et skridt tilbage i tiden og opleve Japan, sådan som det var, er Kyoto et godt valg. Her kommer man nemlig helt tæt på mange af de ting, der kendetegner Japan, både dengang og i dag.