5 grunde til at tage på campingferie i Danmark

I dag er det billigere og nemmere at rejse verden rundt, når vi skal på ferie. Men har vi glemt de kvaliteter, der faktisk findes ved at holde ferie i Danmark?

I Danmark er der flere hundrede campingpladser og i konkurrencen med ferie i andre lande er forholdende blevet opgraderet, så det ikke er helt så spartansk som den slags ferie, var i gamle dage.

Faktisk har over halvdelen af alle campingpladser trådsløst på pladsen. De fleste pladser har også vaskemaskiner og tørretumblere, så kufferten kan faktisk være fyldt med rent tøj, når du kommer hjem, så du slipper for den helt store vasketøj. Listen kunne være meget længere, men her får du FEM gode grunde til at tage på campingferie i Danmark.

  • Afstand

Uanset om turen går til Middelhavet, Caribien eller Thailand, betyder det, at I som familie står over for lang tids transport. Først er der turen til lufthavnen. Så er der tiden i lufthavnen, der sjældent er det mest underholdende sted for børn. Dernæst kommer den lange tur i flyveren, hvor børnene er spændt fast det meste af tiden og tabletten kan føles som den eneste udvej til at få ro. Derefter kommer turen fra lufthavnen og til destinationen, der ikke nødvendigvis ligger lige om hjørnet. Går turen til Caribien eller Thailand, er der tilmed jetlag, som både børn og voksne kan rammes af. På den måde bliver tiden hurtigt spist.

Omvendt vil de fleste campingpladser i Danmark være inden for få timers køreafstand, hvor der altid vil være mulighed for at stoppe ind på en rasteplads, så både børn og voksne kan få en pause fra kørslen, strække benene og få en snack eller et måltid.

  • Sprog

Tager du på ferie i Danmark, er du sikker på, at personale, aktivitetsledere, og de fleste andre gæster taler dansk. Selvfølgelig kan det også være et spændende indslag med en norsk, svensk eller tysk nabo, men prioriterer du den tryghed for dig selv og dine børne at kunne kommunikere uden problemer med de fleste andre på pladsen, så bør du overveje at vælge en campingplads i Danmark.

Når I tager ud at spise på ferien, undgår du samtidig uforståelige menukort, hvor du skal gætte dig frem til hvilket dyr, som du er ved at sætte tænderne i.

  • Klima

I disse tider overvejer mange, hvordan de i deres daglige er med til at påvirke vores fælles klima. Her kommer vi ikke uden om, at mængden af flyrejser spiller en stor rolle. Her er en campingferie i Danmark et godt alternativ, hvor transportformen ikke i samme grad påvirker miljøet. Det betyder ikke, at du aldrig mere skal sætte fod i en flyvemaskine, men kan nogle af charterferierne syd på erstattes med ferier på danske campingpladser, er det med til at skabe en bedre balance.

  • Tryghed

Modsat storbyferier og ferier i lande, hvis natur og dyreliv, man ikke kender, så godt som man kender det danske, kan en ferie på en dansk campingplads give plads til, at man bare kan lade børnene rende frit rundt, uden man skal bekymre sig alt for meget. Drikkevandet er rent, og børnene kan nemt spørge om hjælp fra personalet og andre gæster.

  • Gode muligheder for fysisk aktivitet

Tablets, konsoller og gaming fylder meget i mange børns dagligdag, og de kan helt klart have sin værdi noget af tiden. Men på langt de fleste danske campingpladser er der rigtig god mulighed for fysiske udfoldelser, der kan være en modvægt til skærmtiden i dagligdagen for både børn og voksne. Når gåturen ved stranden er blevet kedelig (ca ¾ af alle danske campingpladser ligger under 1 km fra havet), vil der være rigelige muligheder for boldspil, minigolf, legepladser på det fleste pladser.

Samtidig er der på mange campingpladser swimmingpools, vandlande og sportscentre. En campingferie i Danmark behøver ikke udelukkende være en daseferie, med mindre det er lige præcis det, du har brug for.

Selvom campingpladserne har opgraderet mange af faciliteterne, er det stadig en oplagt mulighed for en ferie, hvor man klarer sig med lidt mindre end i det daglige. Der er ikke lige plads til en Sweet Pie. Ved at skulle undvære noget af det sædvanlige legetøj og de gængse aktiviteter i dagligdagen giver det plads til afslapning, kreativitet og spontanitet, som giver unikke oplevelser og de ferieminder, som holder resten af livet.