Sådan får du en god storbyferie med små børn

Søskende der har feriesjov ved en drikkefontæne på en varm sommerdag.

Det er en stor omvæltning for alle at stifte familie. Når man skal på ferie, er et af de tidspunkter, hvor man som nye forældre virkelig må sande, at det er et nyt liv at få børn.

I stedet for sightseeing, lækre restauranter og romantisker stunder ender det hurtigt med diskussioner om, hvem der skal skifte ble, en hurtigt valgt legeplads og knap så kulinariske oplevelser på meget børnevenlige restauranter.

Hvor storbyferierne, inden I fik børn, var et spændende afbræk fra dagligdagen, kan de hurtigt blive meget hårdere med små børn, da man er uden for de vante rammer og rutiner.

Planlægning, planlægning, planlægning

Både små og store børn trives med og bliver glade, når de har rutiner, og glade børn betyder som oftest glade forældre. Det er derfor vigtigt, at I investerer tid i at planlægge ferien, og hvad I vil lave på forhånd.

Lige som hverdagen glider nemmere takket være rutiner, vil ferien blive meget bedre, hvis I på forhånd ved, hvilke restauranter I skal spise på – og I ved, om der er pusleplads og børnestole.

I kan samtidig finde forlystelser og museer, hvor der oplevelser for både store og små, så der kommer mere balance i ferien. Ved at planlægge kan I også sørge for, at ikke skulle suse fra den ene ende af byen til den anden for at nå alt. Tag en bydel per dag, så der ikke er stress og jag med busser, tog eller anden offentlig transport.

Der findes et utal af hjemmesider og apps, der hjælper til alt fra at finde legepladser i nærheden, anmeldelser af restauranter, man kan endda finde babysittere eller legeaftaler med børn af samme nationalitet. Brug hellere tiden på at planlægge hjemmefra, så du kan slappe af, når ferien er i gang. Lad frustrationerne og dårlige beslutninger taget på tom mave blive hjemme.

Frokostrestauranten og madmarkeder er dine nye venner

Når børnene helst skulle ligge og sove klokken 20, kan det være svært at forestille sig, at storbyferie kan være lig gode madoplevelser. Men i de fleste storbyer findes der et stort udvalg af restauranter, der udover at holde åbent til frokost, faktisk også laver god mad.

Igen gør du dig selv en stor tjeneste ved at undersøge dine muligheder hjemmefra, så du finder et godt sted, hvor I kan nyde god mad og slappe af i stedet for at vælge den nærmeste fast-foodrestaurant, fordi børnene er sultne og græder.

Er børnene små nok og kan falde i søvn i klapvognen, vil frokosten også kunne være jeres romantiske pause midt på dagen, hvor der er tid til at kigge hinanden i øjnene.

Flere og flere byer har også en bugnende scene for madmarkeder, gadekøkkener og torvehaller. På den både kan I komme hele verden rundt på et enkelt måltid, og det er nemt at skaffe noget børnevenligt til de små, mens I kan gå på udforskning og vælge noget spændende.

Bedsteforældrene og vennerne skal med på ferie

Svigermødre har fået et (i nogle tilfælde) uretfærdigt dårligt omdømme, og du har måske svært ved at se, hvordan det skulle gøre din ferie bedre at have hende med.

Men faktisk kan det være nøglen til den perfekte storbyferie som børnefamilie at have børnenes bedsteforældre, onkler, tanter eller andre voksne de er trygge ved med. Drømmer du dig tilbage til den gang, du kunne tage på spændende, nye natklubber i en fremmed by eller smage dig igennem drinks-og ølkortet?

Drømmer du om gourmetrestauranter og romantiske ferier uden børn? Hvis I tager en tryg voksen med på ferien, kan det faktisk lykkedes kombinere drømmene med en virkelighed som børnefamilie.

Vil I gerne spise ud en aften? Svigermor og svigerfar bliver på hotellet med børnene. Vil I gerne kunne have tømmermænd og sove længe i morgen?

Børnenes onkel og tante står tidligt op og tager sig af børnene ind til i friske. Pludselig har ferien både plads til eventyr og familiehygge, og børnene får kvalitetstid med familiemedlemmer.

I skal selvfølgelig også give jeres familie tid til at gå på deres egne eventyr, men med forventningsafstemning og en god snak, kan det lykkedes at få en ferie, der er spændende og hyggelig for både forældre og børn.