Soloferie i storbyen: Her er tips og fordele

Flere og flere lever i voksenlivet en tilværelse som single. Et øget fokus på uddannelse og karriere spiller helt sikker ind og senere i livet betyder også skilsmisser, at man lever en tilværelse, hvor der kun er en enkelt voksen i husstanden.

Tilværelsen, som enlig tilbyder en fleksibilitet og frihed, der er en mangelvare i parhold – særligt hos dem, der har børn. Et af de nye områder, hvor der er opstået nye muligheder, er solorejser for voksne.

 

Det kan være grænseoverskridende at rejse alene

Det kan for nogle være meget grænseoverskridende at rejse alene, men hvis de fleste venner er solidt plantet i parforhold, kan det være svært at finde en rejsepartner, hvor man ikke ender som tredje hjul for et par.

At du rejser afsted alene behøver slet ikke betyde, at du skal være alene på selve ferien tværtimod. Hvis vi starter med, hvordan du skal bo, er coachsurfing en oplagt mulighed til at finde en lokal, der kan vise byen.

Mange coachsurfing-værter er yderst sociale og tilbyder netop deres en plads i deres lejlighed for at møde nye mennesker fra andre kulturer.

Det er vigtigste, er blot at forventningsafstemme. Har du rundet de 30 år, lyder tanken om et hostel som du måske kender det fra dine rejser i sabbatårene ikke videre attraktivt.

Men flere og flere hostels har fået øjnene op for den stigende gruppe af voksne rejsende, der både efterspørger komfort og hygiejne, men samtidig gerne vil have en social oplevelse.

 

Mange hostels tilbyder guideture og arrangementer

Mange hostels tilbyder guidede ture og arrangementer, der ikke kun er til en målgruppe på under 25.

Hvis du gerne vil sikres en struktur i dagligdagen, sociale muligheder, samt personlig udvikling og læring, bør du helt klart overveje en sprogskole. Opholdene kan være alt fra to uger til år og er en perfekt måde at kombinere ferie med personlig udvikling.

Du er tilknyttet et hold, så du har muligheder for at møde andre i samme situation og har dermed også en flok, du kan udforske byen sammen med. Samtidig lærer du et nyt sprog og får kursusbevis på, hvad du har opnået, så du kan udnytte dine nye sprogkundskaber måde personligt og i dit arbejdsliv.

Hvis mobilen er en integreret deal af din dagligdag, kan du også overveje at gøre brug af en af de mange apps, som har slået sig op på at være platoniske udgaver af Tinder, hvor man på rejser kan finde folk at tage på sightseeing, spise frokost eller tage til koncert med.

Der er så mange, der rejser alene og gerne vil møde nye mennesker fra andre kulturer, så hvorfor ikke udnytte teknologien til at møde en ligesindet rejsende? Tjek det her på restify.dk.

 

Rundrejser til en hver målgruppe.

Rejser du til lande, hvor kulturen er meget anderledes, få taler engelsk og du ikke kender det lokale sprog, kan guidede rundrejser være en overvejelse værd. Uanset om du vil rejse i Europa, Asien, Afrika eller et fjerde kontinent, findes der et utal af rejseselskaber, der specialiserer sig i et lave rundrejser til en hver målgruppe.

Uanset om du er til fest, lokal kultur, kunst eller afslapning, findes der en guidet rundrejse til dig. Det samtidig en rigtig god løsning, hvis logistik og planlægning ikke er din stærke side.

I de fleste rundrejser er alt fra transport, guides, overnatning og nogle med prisen, og på den måde er du sikker på, at andre har kvalitetssikret de oplevelser, du skal have.

En af de helt store fordele, ved at rejse alene er, at du bestemmer det hele selv. Her er ingen kompromisser og ingen diskussioner om, hvorvidt dagen skal stå på sightseeing eller afslapning i en park.

Du gør bare det, som du har lyst til og brug. Samtidig er en solorejse en unik mulighed for personlig udvikling, hvor du kommer ud af komfortzonen og bliver bedre til at tage kontakt til nye mennesker.

Ved at rejse alene har du også bedre muligheder for at komme i kontakt med lokalbefolkningen, end hvis man kommer i en gruppe af venner eller som familie.

Det er bare at komme af sted og finde den storby, som du skal udforske. Dine venner i parforhold kommer til at misunde dig, og du kommer hjem med en kuffert eller rygsæk fyldt af venner, minder og masser af fantastisk oplevelser.