Oplev savannen og de vilde dyr i Tanzania

Savannen og de dyr, der lever der, er utroligt spændende og fascinerende. Derfor er det ikke underligt, at mange drømmer om at opleve det på klods hold mindst en gang i deres liv.

Én ting er at se de store dyr udfolde sig på fjernsyn, men det er noget helt andet, når man selv er der. Hvis du også drømmer om at komme helt tæt på ”the big 5”er Tanzania den oplagte destination for dig.

Her er der nemlig perfekte betingelser og muligheder for at komme helt tæt på den vilde natur. Du kan tage på safari, slappe af på Zanzibar eller måske bestige Kilimanjaro.

 

Det autentiske Afrika

Man kan roligt sige, at Tanzania er billedet på det autentiske Afrika. Her finder man den storslåede natur, som man forbinder med kontinentet.

De vilde dyr findes både over og under vandet. Og sidst men ikke mindst er det også stedet at opleve lokale stammer, der stadig lever, som de gjorde for mange hundrede år siden. Hvis man vil opleve det autentiske Afrika, er Tanzania altså det oplagte valg.

Det er oplagt at tage på en arrangeret tur, hvor man kommer ud på savannen. Nogle ture inkluderer, at man får lov at bo i telt eller hytter midt i smukke naturområder.

Det er også her, at man har chance for at se nogle af de største, farligste og mest fascinerende dyr i verden. Man taler ofte om the big 5”, som inkluderer løven, bøflen, næsehornet, leoparden og elefanten.

Alle disse dyr lever vildt i Tanzania, hvor man har mulighed for at se dem på nært hold. Det kan enten gøres til fods eller i en jeep.

 

Slap af på Zanzibar

Som en del af Tanzania ligger Zanzibar, en ø lidt uden for den afrikanske kyst. Her er der måske færre store og farlige dyr, men naturen er mindst lige så smuk.

Zanzibar er nemlig kendt for sine utrolige hvide strande med klart, blåt vand. Hvis man gerne vil kombinere sine oplevelser med ren afslapning i de smukkeste omgivelser, er det altså oplagt at slappe lidt af på Zanzibar, når man alligevel er i Tanzania.

Man kan godt forsøge at arrangere sin egen tur, men ofte vil man få mest ud af Afrika og det, det kan tilbyde, hvis man får hjælp. Der findes mange rejsebureauer og arrangører, der specialiserer sig i spændende og oplevelsesrige rejser til netop Tanzania og/eller Zanzibar.