Dette kan du se og opleve i Georgetown, Penang i Malaysia

Ud over Kuala Lumpur er Georgetown nok en af de mest kendte byer i Malaysia. Byen er ”hovedstad” i området Penang og ligger placeret på øen Penang, der er forbundet til fastlandet med en motorvej.

Man kan enten flyve til Georgetown fra Kuala Lumpur på en times tid, eller man kan køre i 3,5 time. Uanset hvad er man sikret et væld af oplevelser i Georgetown.

Det er nemlig ikke uden grund, at den gamle del af byen er sat på UNESCOs verdensarvsliste.

Georgetown er på mange måder unik, da den bærer vidne om forskellige kolonitider samt et unikt møde mellem en række kulturer og religioner.

Det afspejler sig også i det kulinariske aspekt af byen, der er en kombination mellem indisk, arabisk, kinesisk og traditionelt malaysisk.

Et besøg i Georgetown er helt unikt og vil uden tvivl give en masse oplevelser, som man kan se tilbage på.

 

Den famøse streetart

Georgetown er især kendt for sin smukke og livagtige streetart.

Det er både hyggeligt og spændende at gå rundt i de små gader i den gamle bydel og spotte malerier og kunstværker i diverse kroge og på husmure.

Det er den oplagte mulighed for at tage et rigtigt turist-billede til de sociale medier eller til fotobogen derhjemme.

Helt sikkert er det, at man ikke kan forlade Georgetown uden at være på jagt efter de forskellige gade-kunstværker.

 

Spis lækker street food

Georgetown er også kendt for sin street food. Hvis man elsker kinesisk og indisk mad, er det den perfekte måde at få aftensmad på.

At spise fra de små vogne er nemlig både billigt og utroligt lækkert. Georgetown er som sagt kendt for sin mad, hvorfor man bør unde sig selv at smage mindst én slags street food.

Hvis man virkelig vil have den fulde og lokale oplevelse, kan man prøve deres traditionelle fiske- og nudelsuppe ved navn Assam Laksa.

 

Nyd udsigten fra Penang Hill

Som sagt er Georgetown en gammel koloni, og på Penang Hill finder man en af de ældste britiske kolonibyer.

Man kommer op på toppen af bjerget ved hjælp af et unikt tog, som faktisk har den stejleste tunnel-strækning i hele verden.

Det er dog en god idé at komme tidligt om morgenen eller bruge ekstra penge på en fast lane-billet, da man ellers risikerer at bruge lang tid i køen.

På toppen kan man nyde en smuk udsigt over Georgetown, besøge den tropiske Monkey cup-garden eller blot vandre af fine stier i regnskoven.