Overvejer du at rejse alene? Så skal du vide disse ting

De fleste kender det at rejse som noget, man gør sammen. At rejse med familie og/eller venner er da også en både hyggelig og sjov ting, hvor man kommer tættere på hinanden.

Men at rejse alene kan også være en oplevelse i sig selv. Når du rejser alene, skal du ikke alene stå for det praktiske og tage alle beslutningerne selv.

Du bliver også tvunget til at være mere udadvendt og tale med både andre rejsende såvel som de lokale. At rejse alene kan derfor være en spændende og dannende oplevelse, hvor du bliver mere selvstændig og lærer mere om dig selv. Men hvis du overvejer at rejse alene, er der også nogle ting, som er værd at vide og huske på.

Undersøg din destination og vær forberedt

Nogle destinationer er mere velegnede til alene rejsende end andre. Sikkerhed er et nøgleord, når man er alene, og derfor bør man altid undersøge sin destination, inden man bestiller sin billet. Man kan læse andre ferie og livsstilblogs om destinationen eller man kan kan kontakte destinationens konsulat.

Blandt andet bør man undersøge sprog, religion, politik og kultur. Hvis man er kvinde, der rejser alene, er det også en god idé at undersøge, hvordan kvindesynet er i det pågældende land.

Derudover er det generelt en god idé at være forberedt og have lagt en plan for, hvordan rejsen skal udfolde sig. Når du har tid til at planlægge både transport og logi, er det nemlig nemmere at tage højde for blandt andet sikkerhed, end hvis du først gør det, når du befinder dig på destinationen.

Undgå hjemve og ensomhed

At rejse alene er noget helt andet end at rejse sammen med andre. Man har ikke nogen at dele alle sine oplevelser, følelser og bekymringer med. Derfor kan man hurtigt opleve en følelse af hjemve eller ensomhed, når man rejser alene.

At tale med venner og familie hjemmefra via telefon eller Skype kan være nok til, at man får afhjulpet sin hjemve og føler sig knyttet igen. Derudover er det en god idé at undgå sociale medier som Instagram og Facebook, så man ikke kommer til at føle, at man går glip af en masse derhjemme.

Hvis man savner afløb for sine følelser, kan det at skrive lidt ned være en stor lettelse. Generelt er det en god idé for dem, der rejser alene, at føre en dagbog, da det både giver noget løbende refleksion og noget at se tilbage på senere hen.