Disse magiske steder i Skotland er et besøg værd

Skotland er måske ikke lige en destination, man forbinder med en dejlig ferie. Men selvom Skotland ikke kan byde på høj sol og paradisstrande, er der utroligt mange spændende, flotte og næsten magiske steder i landet.

Skotland er nemlig velsignet med storslået natur i form af blandt andet bjerge, søer og gamle slotte. En rejse til Skotland giver måske ikke den lækre solbrændthed, men til gengæld vil man vende hjem med en masse unikke oplevelser og minder, som man sent vil glemme.

Loch Ness-søen

Man kan næsten ikke besøge Skotland uden at tage forbi Loch Ness-søen.

Søen er især kendt for myten om et Loch Ness-monster, som angiveligt er blevet fanget på kamera mere end 1000 gange.

Der er dog stadig diskussion om, hvorvidt myten har en vis portion af sandhed i sig eller ej.

Besøger du søen, kan du måske være heldig at finde ud af det.

Desuden er du garanteret at se utroligt smukke scenarier, da søen er omgivet af klipper, borge og et rigt dyreliv.

Edinburgh

Edinburgh er en af de mest populære turistattraktioner i Skotland, og det er ikke uden grund.

Den gamle by har en lang og levende historie, og det er en del af den unikke charme ved den.

Hvis man vil have indblik i nogle af de mange historier og myter, kan man med fordel tage en guidet tur gennem byen. Desuden er det en stor oplevelse at gå op til ”Arthur’s Seat” eller besøge slottet, hvor man vil kunne se en fantastisk udsigt over hele byen.

Vil man besøge Edinburgh, er efteråret det oplagte tidspunkt, da bladene på byens træer antager efterårsfarver i røde, gule og grønne nuancer, som gør byen ekstra hyggelig og charmerende.

Isle of Harris

Hvis man drømmer om en ferie med smukke, hvide strande, behøver man ikke gå forgæves i Skotland. På Isle of Harris finder man overraskende nok brede, hvide sandstrande, fx Luskentyre og Scarista Beach.

Det er det oplagte sted at slappe af efter en lang dag på farten eller gå en tur med familien eller hunden. Dog skal man være heldig at være i Skotland om sommeren og ramme en varm dag, hvis man skal have mulighed for at bade fra strandene.