Kom tættere på naturen i Vestjylland

Mange mennesker rejser verden rundt, får at få unikke og spændende oplevelser fra natur, kultur og historie.

Men faktisk behøver man ikke rejse længere væk end Vestjylland for at få oplevelser, der kommer helt ind under huden.

 

Naturen i Vestjylland.

Vestkysten byder på en lang række store naturoplevelser, men af de helt store er Bovbjerg Klint.

Den stejle klint er ikke blot formet af istiden for flere tusind år siden.

Den er et levende eksempel på naturens kræfter, hvor Vesterhavet gennem tiden har gjort indhug i kysten, og har ændret den udtryk.

Klosterheden Plantage er et Danmarks største naturområder.

Plantagen dækker over både løvskov og hedelandskab og med både ride- mountainbike- og vandreruter er der rige muligheder for at opleve den rige vestjyske natur på forskellig vis.

Klosterheden er også hjemstedet for Danmarks eneste, vildtlevende bævere. Dyrene, der ellers havde været uddøde i 1000 år i Danmark, har i højeste grad trivedes, og de, oprindelse 18, der blev udsat i 1999, er nu vokset til knap 200.

 

Muligheder for alsidig, aktiv ferie.

Naturen og den aktive ferie i Vestjylland er uløseligt forbundet.

Uanset om du sejler i kano eller kajak i regionens åer eller fjorde; kaster dig ud i wind-, kite- eller paddle surfing; eller udnytter de mange, cykle-, og vandreruter, der er tilgængelige, er du midt i naturen, hvilket giver unikke oplevelser, uanset om man er entusiastisk omkring naturen, friluftslivet eller den fysiske udfoldelse.

 

Museer, gallerier og kulturelle oplevelser.

Vestkysten byder også på et spændende og alsidigt, kulturelt udbud.

Fra traktormuseet i Nørre Nissum, der byder på en stor samling veterantraktorer, der restaureret, så de i dag fremstår næsten som nye, over Sea War Museum i Lemvig, der fortæller de dramatiske historier søkrigen, der hærgede i Nordsøen under Første Verdenskrig til Museet for Religiøs Kunst, der er hjem for en samling af religiøst eller eksistentielt funderede kunstværker fra det 20. og 21. århundrede.

Spændvidden er stor i det vestjyske. Derudover er regionen hjemsted for et utal af gallerier og kunsthåndværkere, hvoraf mange har ladet sig inspirere af mødet mellem den vindomsuste kyst og den rolige natur lang skov og fjord.

Skal ferien byde på action, vil Spøttrup Borgmuseum med garanti være et hit for børnene.

Danmarks bedst bevarede middelalderborg er hjemsted for ikke blot udstillinger og markeder, men også levendegørelser og forestillinger, der kan vægge fantasien hos enhver.

Borgen byder også på en storslået park med dertilhørende legeplads, hvor prinser, prinsesser og riddere kan slå sig løs i deres egen middelalderborg.