Mad og drikke til den perfekte fest

Her i Danmark forbinder vi i høj grad hygge med mad og drikke – og for rigtig mange særligt også med kaffe. Mens kaffe måske i højere grad matches med kage og hører eftermiddags-hyggen til, så er det andre typer af fødevarer vi finder frem, når der skal holdes fest.

I Danmark vi har forskellige anledninger til at holde fest, typisk til fødselsdage, nytår, jubilæer, bryllupper og konfirmationer. Til den type fester vil gæsterne forvente at få serveret både mad og drikke, men hvad præcis skal man gå efter?

Meget afhænger jo naturligvis af din egen præferencer, budget og både værtens og gæsternes alder. Alle ønsker vi jo at være en god vært, der sætter de perfekte rammer for en god fest.

Til en aftenfest – eksempelvis en rund fødselsdag, vil det være oplagt at servere noget lækkert og som giver plads til vin og drinks. Et ideelt bud herpå er spansk tapas, det er såkaldt dele mad i små anretninger som smager så godt som alle, og som passer perfekt til et godt glas rødvin.

 

Det skal du servere til festen der skal vare hele natten

Når først gæsterne er spist godt af og festen er godt i gang, så husk også på mad og drikke til resten af aftenen og natten.

Efter måske at have danset og festet i nogle timer, vil dine gæster formentlig blive både småsultne og tørstige. Til at slukke tørsten kan man med fordel servere kolde øl og lækre cocktails. Sørg for at have masser af is, sugerør og pæne glas til drinks.

Når vi mennesker indtager alkohol i betydelige mængder, begynder kroppen at længes efter både salt og sødt.

Hav derfor gerne snacks på bordene i form af eksempelvis chips, peanuts og chokolade. Sidst men bestemt ikke mindst, så bør du som god vært også tænke på natmad, så dine gæster ikke går sultne og fulde hjem.

Oplagt natmad i de sene nattetimer er hotdogs, pizza eller små sandwich. Husk desuden at have rigeligt med vandkarafler rundt på bordene, så gæsterne ikke bliver dehydreret i løbet af aftenen.