Island – øen med den mest storslåede natur

Hvis man er naturinteresseret, er Island simpelthen en destination, man bliver nødt til at opleve.

Island er ikke kun smuk, men har også en helt unik placering, som gør, at man finder helt unikke naturfænomener og –oplevelser på øen. Island er nemlig en vulkanø, der ligger på det, man kalder et vulkansk hotspot.

Det er blandt andet forklaringen bag det kuperede landskab og de varme kilder, som er en af øens største turistattraktioner.

Hvis man interesserer sig for geografi eller blot holder af at være omringet af billedskøn natur, så er Island bestemt et besøg værd. Især hvis man går efter en aktiv ferie, da landskabet indbyder til cykel-, vandre- og løbeture.

 

Island er noget helt særligt

Hvis du vil have en oplevelse ud over det sædvanlige, kan du allerede nu booke din billet til Island. Det giver sig selv, er Island er en kold destination.

Derfor skal man ikke forvente en badeferie med afslapning, da Island i højere grad byder på oplevelser end på luksus og genopladning af batterierne.

Selv om sommeren, hvor der til gengæld er mange lyse timer at tage af, vil temperaturen sjældent være højere end 15 grader.

Det er værd at være opmærksom på, især hvis man normalt forbinder ferie med varme og sol.

Til gengæld kan Island mange andre ting, især hvis man sætter pris på smuk natur. Med en ferie på vulkanøen kommer man helt tæt på naturens vilde kræfter, idet man både kan besøge vulkaner og bade i varme kilder.

 

Tag nogle dage i Reykjavik

Selvom de fleste tager til Island for at komme ud på fjeldene, kan man med fordel også planlægge nogle dage i Reykjavik.

Det er nemlig en utroligt rig by med masser af sjæl, hvor der især er fokus på kreativiteten.

Hvis man sætter pris på kunst og det spændende møde mellem en gammel og moderne kultur, er et par dage i Reykjavik godt givet ud.

Samtidig er det en by, der har meget spændende og kreativ arkitektur, fx i form af det nye kulturhus Harpa på havnen.

Dog skal man være opmærksom på, at priserne på Island generelt er høje. Derfor skal man samle lidt mere sammen til bolig, mad og oplevelser, end man ville til en rejse sydpå.

Til gengæld vil man få helt unikke oplevelser for pengene, som kun de færreste kan prale af at have prøvet.