Guide – Dette skal du huske at gøre, inden afrejse

Når ferietiden nærmer sig, og man skal ud at rejse, er det nemt at lade sig rive med ved tanken om fuldstændig afslapning.

Dog er der nogle ting, der er smarte at gøre og få styr på, inden du læner dig tilbage og går i ferie-mode. Selvom du er ude at rejse, fortsætter livet derhjemme.

Derfor kan man ende i nogle uheldige situationer, hvis man ikke sørger for at planlægge sig ud af problemstillingerne, inden vi tager af sted.

Vi har samlet en oversigt over nogle af de ting, som er gode og vigtige at få styr på, inden du lukker kufferten og styrer mod lufthavnen.

Få nogen til at passe huset

Afhængigt af hvor længe man er af sted, kan det være smart at sætte nogen til at se efter huset.

Vedkommende kan eksempelvis stå for at vande planterne, tømme postkassen og tænde lys nu og da.

Det sikrer ikke kun, at dit hus er i god stand, når du kommer hjem, men har også en forebyggende effekt over for indbrud.

Hæv kontanter inden afgang

De danske kroner kan sjældent bruges i udlandet. Derfor bør man altid sikre sig, at man har nogle kontanter med sig i lokal valuta, inden man lander.

Det er nemlig ikke altid lige muligt at finde en ATM, det sekund man er ankommet – og det er ærgerligt at stå og mangle penge til den første taxa til hotellet. Ofte er det også billigere at hæve herhjemme end på destinationen.

Planlæg din første og sidste dag

Når man ankommer, er man ofte træt efter rejsen og har ikke mentalt overskud til at være kreativ og forholde sig til uventede situationer.

Det kan være en kæmpe lettelse at have planlagt den første dag i forvejen, da man så er sikker på, at der er styr på det hele.

At lade noget af rejsen stå åben og finde steder at bo og spise, mens man er derude, kan være både sjovt og spændende – men ofte er det rart ikke at skulle tage stilling til netop det den allerførste dag.

På samme måde kan det også være rart at planlægge den sidste dag, så man ved, at man kan pakke i ro og mag, og man ikke er i fare for at misse flyet.