Disse ting skal du se, når du opholder dig i Rom

De fleste kommer til Rom på et eller andet tidspunkt i deres liv. Rom og Italien generelt er nemlig et utroligt populært valg blandt turister.

Det er der mange gode grunde til. Det er først og fremmest tæt på. Derudover er der både natur, kultur og gastronomi at opleve.

Sidst men ikke mindst er man ofte sikker på bedre vejr end herhjemme. Hvad enten man trænger til en weekend udenlands eller skal på sommerferie i flere uger, er Rom et godt udgangspunkt.

Men hvad skal man egentlig se, når man er i Rom? Ofte vil man ikke opholde sig i en storby flere uger af gangen.

Derfor må man ofte udvælge, hvad man vil bruge sin dyrebare tid på, da man ikke kan nå at se det hele. Hvad man finder og udforsker, bør være afhængigt af, hvad man går mest op i og sætter pris på.

Men derudover er der nogle klassiske steder og seværdigheder i Rom, som man ikke må gå glip af – slet ikke hvis man er der for første gang.

 

Oplev den romerske historie

Rom er en by med en mere storslået og blodig historie end de fleste. Det var centrum for det mægtige Romerrige, og det bærer byen stadig præg af i dag.

Når man opholder sig i Rom, bør man ikke misse de smukke ruiner og levn fra den tid. Et godt eksempel er Colosseum, som selv den dag i dag imponerer turister fra nær og fjern.

Den storslåede Peterskirke må heller ikke spares væk, når man er i Rom. Det kan tage lidt tid og penge, hvis man vil ind og se den – og det er ikke altid muligt. Men når man er i Rom, bør man bestemt se den udefra og lade sig imponere af det utrolige byggeri.

 

Udforsk på egen hånd

At se de store seværdigheder, som alle andre turister også gør, er fint nok. Men vil man virkelig have indblik i Roms stemning og kultur, er det ikke altid nok.

Når du har set de ting, du gerne ville, mens du opholder dig i byen, kan du med fordel udforske lidt på egen hånd. Fx kan du gå ned af nogle små stræder og gader, og måske er du heldig at finde noget, som ganske få turister har oplevet før.

Derfor kan det være en god idé ikke altid at følge andres råd til, hvad man skal se, men i stedet tage tingene, som de kommer.

 

Rom´s mange lækre butikker

I Rom finder du alle de kendte butikker, men også en masse special butikker du ikke finder andre steder.

Chopin i Rom øverst og Chopin i Charlottenlund nederst. Samme navn dog uden anden sammenhæng.

Næsten alle kender Chopin i Charlottenlund, men der findes også en Chopin i Rom. De har bare intet med hinanden at gøre ud over at de begge hedder Chopin og handler med tøj til kvinder.

Det lækre chopin tøj du finder i Danmark er altså ikke det samme som det du finder i Chopin Rom, men fælles for begge butikker er også, at de begge har deres helt egne designede kollektioner. Ikke mange butikker kan det.

Tina Søndergard har også en mindre “mirakel” shop beliggende i Via del Boschetto som bestemt også er et besøg værd.

Samme sted finder du også den hyggelige Erboristeria som sælger 100 procent naturlig sundhed og skønhedsprodukter, mange af dem fra italienske producenter ABOCA, Erbolario og Guam.

I regionen Monti er et af Roms fineste og dyreste områder.

Regionen var engang Suburra, boligområdet under byen. Helt tilbage fra romertiden og indtil så sent som i 1940’erne var det et område med dårlig berømmelse, befolket af prostituerede.

I dag er det et af Roms dyreste og mest spændende kvarterer, der strækker sig fra Colosseum til San Giovanni in Laterano.

Der venter dig med garanti en masse god inspiration i Rom. Det er bare en vidunderlig by. Rom er bare et besøg værd uanset om du leder efter chopin tøj fra Rom eller Charlottenlund og du bliver helt sikkert inspireret af butikkerne i Rom.