Oplev det autentiske og farverige Cuba, mens du kan

Cuba er en destination, hvis farver og stemning står klart for mange – også dem, der ikke har været der.

Det skyldes, at især byerne på øen har været brugt i film og kunst i mange årtier. Derudover har Cuba noget helt specielt, som man ikke finder andre steder.

Huse i den “gamle by” i, Trinidad, Cuba.

Grundet den unikke historie og kultur er man med et besøg på øen sikret en oplevelse, som ikke mange andre får. Samtidig er øen i rivende udvikling, især i de seneste år.

Hvis man vil opleve det helt autentiske og farverige Cuba, skal man altså ikke vente for længe med at komme af sted.

 

Krigshistorie og caribisk stemning på Cuba

Cuba har historisk set været en begivenhedsrig ø. Ud over den klassiske ”Cuba-krise”i 1962 og tiden som fransk koloni, er øens historie især præget af Fidel Castro og hans styre.

Selv i dag vil det være tydeligt, at livet og befolkningen på øen stadig halter bagefter den globaliserede og moderne verden. Når man rejser på øen, skal man derfor være indstillet på, at man må give afkald på nogle ting.

Gamle amerikanske biler på Prado Boulevard intersection den 14. may 2013 i Havana. Disse gamle biler var de eneste biler der kunne købes indtil så sent som i 2012. De er et meget berømt syn i byen.

Fx har mange af hotellerne ikke været renoveret i længere tid, ligesom det kan være svært at finde kød i nogle supermarkeder. Med andre ord er Cubas befolkning ikke vant til den levestandard, som vi andre har – men det er også noget det, der er charmen og oplevelsen ved at besøge den caribiske ø.

Fx, er finder du rigtig mange af de helt gamle American cars i Havanna´s gader og det er bare en helt unik charme i  sig selv.

 

Masser af unikke oplevelser

Hvad enten man ønsker at lære mere om den spændende krigshistorie, eller man foretrækker at nyde den smukke natur og det tropiske klima, er Cuba uden tvivl en rejsedestination, der sent vil blive glemt.

Når man besøger øen, skal man gøre sig selv den tjeneste at opleve Havanna. Den lille, men hyggelige by er kendt for sine farver og klassiske caribiske scener, som ligner noget fra en film.

Vil man lære mere om kolonitiden og opleve den stemning, er Trinidad bestem et besøg værd. Og vil man se nærmere på de mange tobaksplantager på Cuba, kan man tage til det naturskønne Viñales.

Det er nemt at rejse rundt med lokal transport, fx bus, men man kan også leje en bil og udforske på egen hånd. Med andre ord er der på Cuba noget for enhver smag.

Det er en yndet destination blandt backpackere, men er også perfekt som rejsemål for hele familien. Uanset hvordan man planlægger sin rejse, er man sikret en unik oplevelse på den farverige ø.