Start din Australien-rejse i Melbourne, Victoria

Melbourne er Australiens næststørste by og hovedstad i delstaten Victoria. Når man taler om Australien, vil de fleste med det samme tænke Sydney.

Men faktisk er der en del, der foretrækker Melbourne og det omgivende land. Ikke alene er Victoria et utroligt smukt område med mange store naturoplevelser, men Melbourne er i sig selv også en spændende by med masser af opleve.

Byen har ca. 4 millioner indbyggere og dækker et område på næsten 10.000 km2. Som alt andet i Australien er det langt større, end hvad vi er vant til i Danmark.

Men skal man på rejse gennem Australien, er Melbourne et rigtigt godt sted at starte. Den giver nemlig et rigtigt godt indtryk af landet og ligger smart placeret i forhold til andre steder i Australien, der er værd at besøge.

 

Hvad kan man lave i Melbourne?

Fordi Melbourne ofte glemmes til fordel for Sydney, er der ikke mange, der kender meget til byen.

Byen er dog kendt for at være utroligt indbydende og imødekommende. Det er ikke uden grund, at den er blevet udnævnt som den bedste by at leve i flere år i træk.

Det handler nemlig ikke så meget om seværdigheder og smukke syn i byen, men mere om den afslappede stemning, der hersker. Hvad enten man hænger ud i en af de store parker, shopper i Arkaderne eller noget helt tredje, vil man generelt føle sig velkommen i byen.

Det er derfor, at så mange turister valfarter til Melbourne – og gerne kommer igen.

Melbourne er en by med en rig kultur. Hvad enten man går op i kunst, arkitektur eller noget helt tredje, er der mange spændende steder og museer, der er værd at udforske. Især gadekunsten er fremtrædende i Melbourne.

I gader som Hosier Lane, Rutledge Lane og AC/DC Lane vil man se kunst overalt – på gaden og på bygningerne.

 

Et godt sted at starte

Kommer man til Australien som dansker, vil man ofte have mere end et par dage. Grundet den lange rejse giver det god mening at have et par uger til at udforske landet.

Melbourne er et godt sted at starte, da det ligger tæt på både Sydney og Adelaide, to andre populære byer.

Derudover er der masser at opleve i Victoria, fx de smukke klippeformationer og skønne strande. Drømmer man om at rejse i Australien, kan man altså med fordel vælge at starte i Melbourne.